Witte aspergesalade met Hollandse garnalen en munt

Ingrediënten

materiaal

  • 10 kleine glaasjes
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Schil de asperges, snijd de harde onderkanten eraf en snijd de aspergepunten op 4 cm af. Stoom ze in een stoommandje in een stoompan in 4-6 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen en halveer ze in de lengte.

  2. Snijd of schaaf de rest van de asperges schuin in flinterdunne plakjes. Leg ze in een vergiet, schenk er 1 liter kokend water overheen en laat ze goed uitlekken en afkoelen.

  3. Houd 10 kleine blaadjes munt achter voor garnering en hak de resterende blaadjes heel fijn. Klop in een kom 2 eetlepels citroensap met de walnootolie en wat zout en verse peper tot een dressing. Roer de citroenrasp, de gehakte munt en de aspergeplakjes erdoor. Laat de aspergesalade minstens 15 minuten staan.

  4. Schep de aspergesalade in de glaasjes en verdeel de garnalen erover. Steek in elk glaasje een aspergepunt en garneer met een blaadje munt.

0
Nog geen stemmen

grijzegarnaal.be