Heerlijke ijstaart: cheesecake met appelsien, blauwe bessengelei en vanillewafels

Ingrediënten

  • 10 zachte vanillewafels

voor de gelei

voor de vulling

Een week lang is Sofie te gast op het partijbureau van de OpenVLD. Ze kookt er met Gwendolyn Rutten. Vandaag op het menu: een heerlijke ijscheesecake met blauwe bessen en vanillewafels.

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Voor de vulling: schraap de vanille uit een vanillestokje. Meng alles mooi onder elkaar tot een homogene massa zonder klonters. Zet opzij.

  2. Voor de gelei: doe de bessen in een pannetje. Breng aan de kook.

  3. Pers het sap van een sinaasappel in een kommetje. Meng er maïzena onder. Roer los. Voeg dit toe aan de blauwe bessen.

  4. Voeg een kleine hoeveelheid toe, wacht tot het kookt en kijk of het bindt. Is het niet dik genoeg? Voeg dan de rest toe. Laat afkoelen in een schaal in de koelkast.

  5. Voor de cheesecake: neem een rechthoekige bakvorm. Liefst in silicone. Heb je dit niet, dan kan je die gewone bakvorm bekleden met bakpapier of vershoudfolie.

  6. Begin met een laag wafels. Smeer in met een paar lepels vulling. Bedek met een laag bessengelei, terug vulling en herhaal alles één keer. Eindig met de wafels. Trek de folie goed aan, zodat die niet blijft kleven in de vulling tijdens het bevriezen.

  7. Steek minimum vier uur in de diepvries.

  8. Haal uit de vorm. Verwijder de folie. Snij in plakjes. Serveer met wat bessengelei. Tip: dit snijdt gemakkelijker met een mes dat je even onderdompelde in warm water.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van