Heerlijke ijstaart: cheesecake met appelsien, blauwe bessengelei en vanillewafels
Ingrediënten
-
10 zachte vanillewafels
voor de gelei
-
1 el maïzena
-
een beetje water
-
1 sinaasappel (sap)
-
1 el honing (rauw)
voor de vulling
-
400 g roomkaas
-
250 g ricotta
-
1 appelsien (zeste)
-
1 el honing (rauw)
Bereiding
Voor de vulling: schraap de vanille uit een vanillestokje. Meng alles mooi onder elkaar tot een homogene massa zonder klonters. Zet opzij.
Voor de gelei: doe de bessen in een pannetje. Breng aan de kook.
Pers het sap van een sinaasappel in een kommetje. Meng er maïzena onder. Roer los. Voeg dit toe aan de blauwe bessen.
Voeg een kleine hoeveelheid toe, wacht tot het kookt en kijk of het bindt. Is het niet dik genoeg? Voeg dan de rest toe. Laat afkoelen in een schaal in de koelkast.
Voor de cheesecake: neem een rechthoekige bakvorm. Liefst in silicone. Heb je dit niet, dan kan je die gewone bakvorm bekleden met bakpapier of vershoudfolie.
Begin met een laag wafels. Smeer in met een paar lepels vulling. Bedek met een laag bessengelei, terug vulling en herhaal alles één keer. Eindig met de wafels. Trek de folie goed aan, zodat die niet blijft kleven in de vulling tijdens het bevriezen.
Steek minimum vier uur in de diepvries.
Haal uit de vorm. Verwijder de folie. Snij in plakjes. Serveer met wat bessengelei. Tip: dit snijdt gemakkelijker met een mes dat je even onderdompelde in warm water.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be