Juweeltjes van spruitjes

Juweeltjes van spruitjes

Niet iedereen is even enthousiast over deze juweeltjes. Maar dat heeft vooral te maken met de bereidingswijze. Want van te gaar gekookte spruitjes wordt toch niemand blij?

De Engelse benaming Brussels sprouts hebben ze te danken aan het feit dat de spruitjes voor het eerst in de buurt van Brussel werden geteeld. De kooltjes zijn familie van de Brassica familie (dus familie van de kool, boerenkool en broccoli). Ze zijn goed voor je hersenfunctie en immuunsysteem en zitten vol vitamine C en foliumzuur. Trek dus je neus niet op voor deze juweeltjes. 

Omdat ze een beetje nootachtig van smaak zijn, smaken ze op hun best als je ze roostert in de oven of eerst blancheert en dan in de boter bakt met wat spekjes. 

Tip: combineer je spruitjes eens met spek, balsamico azijn, blauwe kaas, kastanjes, knoflook, honing, mosterd of geraspte parmezaan. 

 

Recepten