Gebakken tongschar met ovenschotel van boerenkool, spruiten en feta

Ingrediënten

  • 200 g winterpostelein

voor de ovenschotel

voor de tongschar

  • 4 filets tongschar
  • boter
  • peper
  • zout
  • 1 citroen

Ovenschotels zijn zo handig. Je kan er vanalles in kwijt, ze zijn lekker als hoofdgerecht, maar zeker ook als bijgerecht. In deze schotel kiest Sofie Dumont voor wintergroenten: boerenkool, spruiten en prei. Ze serveert het met gebakken tongscharretjes. Lekker, weeral makkelijk en best wel gezond.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Was alle groenten. Snij de boerenkool in stukken. Snij de spruiten in twee. Snij de prei in stukjes van 2 a 3 centimeter.

  2. Blancheer afzonderlijk elke groente 2 à 3 minuten. (onderdompelen in kokend water)

  3. Schep uit en schrik onder koud water.

  4. Pel en plet de look fijn. Maak een vinaigrette van de look, peper, zout, blaadjes rozemarijn, citroensap en olijfolie.

  5. Meng deze vinaigrette onder de groenten in de ovenschaal.

  6. Doe de feta over de groenten. Roer één keer om.

  7. Steek 25 minuten in een oven van 180°C tot alles lichtgekleurd is.

  8. Smelt de boter. Bak de vis in de schuimende boter. Kruid met peper en zout. Lepel schuimende boter over de visjes. Draai om en bak kort verder.

  9. Verfris met citroensap.

  10. Serveer de vis met wat postelein en de geroosterde groenten.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van