Minestrone van spruiten, soepvlees en parmezaan
Ingrediënten
-
3 l bouillon
-
200 g spruiten
-
150 g erwten (diepvries)
-
1 koolrabi
-
1 ui
-
2 tenen look
-
olijfolie
-
1 takje tijm
-
2 blaadjes laurier
-
¼ bos krulpeterselie
-
peper en zout
Bereiding
Pel de ajuin. Snij fijn. Was de spruitjes en snij in fijne schijfjes. Pel en snij de look in schijfjes.
Stoof de fijngesneden ajuin en look in de olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg tijm en laurier toe. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Snij het loof van de koolrabi. Schil en snij in kleine blokjes (0,5cm). Stoof mee met de ajuin.
Blus de groenten met de gezeefde bouillon. Breng terug aan de kook.
Snij eventueel de boontjes in twee. Voeg ze samen met de erwten toe aan de soep.
Zet het vuur zachter. Laat 4 à 5 minuten sudderen.
Hak de peterselie fijn. Pluk of snij het soepvlees in fijne stukjes.
Rasp de Parmezaanse kaas met een aardappelschiller in mooie krullen.
Voeg een klein eetlepeltje tomatenconcentraat toe aan de soep.
Afwerking: leg wat soepvlees in een diep bord. Lepel de soep het bord. Werk af met de peterselie en de kaas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be