Gebakken Sint-Jakobsvruchten , witloof en spruitjes, crumble van bloedworst
Ingrediënten
Bereiding
Snij 1 witloof erg fijn als garnituur. Spoel. Snij de andere witloof in balkjes. Stoof in boter met wat suiker.
Hou wat blaadjes van spruiten apart. Was en kook de spruitjes gaar. Giet af en spoel onder koud water. Leg ook de blaadjes kort in kokend water.
Snij de bloedworsten in stukken.
Kruid de coquilles.
Bak de bloedworsten in de pan. Plet met een vork en voeg wat honing toe.
Snij een sjalotje fijn. Stoof aan in boter en voeg de spruitjes toe. Mix de spruitjes fijn en voeg wat zure room bij. Kruid met peper en zout.
Bak de coquilles kort langs elke kant in wat olie of boter.
Blus de pan met blanke fond. Laat inkoken en kruid met peper en zout.
Serveer alles mooi op een bordje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be