Gevulde courgettes met stoemp van prei en spruitjes

Ingrediënten

voor de gevulde courgette

  • 800 g kalfs- of varkensgehakt
  • 1 ui
  • 4 el gemalen kaas
  • 2 ei
  • 4 el chapelure
  • 1,4 bot bieslook
  • 1 el satékruiden
  • 4 sneetjes gerookt spek
  • peper
  • zout

voor de stoemp

  • 400 g spruiten
  • 2 stronken prei
  • 800 g geschilde bloemaardappelen
  • klontje boter
  • 150 ml karnemelk
  • 1 ui

Bereiding

  1. Begin met de courgettes: Snij het 'dekseltje' eraf en hol uit, zodat je ze straks kan opvullen.

  2. Doe het gehakt in een kom en meng met de gemalen kaas, eitjes en sneetjes gerookte spek. Meng er ook nog het paneermeel onder.

  3. Snij ook nog een ajuintje fijn en meng ook onder het gehakt. Kruid met de satékruiden en peper en zout.

  4. Vul nu de uitgeholde courgettes met gehakt en leg ze in een ovenschaal. Steek gedurende 35 minuten in een oven van 200 graden.

  5. Stoom ondertussen de aardappelen en de spruitjes.

  6. Doe een klontje boter in een pot en stoof het 'binnenste' van de uitgeholde courgetten aan. ook de 'dekseltjes' van de courgette mogen mee aangestoofd worden.

  7. Spoel de prei schoon en snij in kleine stukjes. Voeg ze bij de aangestoofde courgette.

  8. Doe de aardappelen en spruitjes in een pot. Voeg een klontje boter en warme karnemelk toe en stampen maar!

  9. Meng de gestoofde courgette en prei onder de puree, samen met fijngehakte bieslook.

  10. Haal de gevulde courgette uit de oven, serveer met een grote schep stoemp en smullen maar!

0
Nog geen stemmen