Geroosterde spruitjes met peer, hummus en een peer-salie drankje

Ingrediënten

voor het peer-saliedrankje

  • 200 g suiker
  • 750 ml water
  • een handvol blaadjes salie

voor de geroosterde spruitjes en peren

voor de hummus

voor de afwerking

Spruitjes, daar wordt Chris niet warm van. Van hummus heeft hij nog nooit gehoord en zuurdesembrood klinkt een beetje zuur voor hem... zal hij overtuigd worden door deze heerlijk geroosterde spruitjes met peer, hummus en feta? En neen, appelkappertjes zijn geen visjes, Chris. Lust Chris Van Espen het of niet? Het peer-en salie drankje was alvast een grote hit!

 

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Marokkaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak het peer-en saliedrankje: Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. 

  2. Breng het water met de suiker aan de kook tot de suiker goed is opgelost en doe er de peerblokjes en salie bij. 

  3. Laat ongeveer 1u op een heel zacht vuur sudderen tot de siroop ongeveer de helft is ingekookt. Laat afkoelen. 

  4. Doe de siroop in een karaf, werk af met bruiswater en eventueel enkele ijsblokjes. 

  5. Rooster de spruitjes en peren:  Was de spruiten zorgvuldig, halveer ze en stoom ongeveer 10 minuten. 

  6. Verwarm de oven voor op 185C. 

  7. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. 

  8. Leg de plakjes in de ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en fleur de sel.

  9. Voeg de spruiten toe, kruid met peper en fleur de sel en voeg de citroentijm toe. 

  10. Crush de peperbolletjes in een vijzel en verdeel over de spruitjes.  

  11. Besprenkel met extra olijfolie en zet 15 minuten in de oven. 

  12. Maak de hummus: doe alle ingredienten in de cutter en meng tot een smeuige dip. Voeg eventueel extra olijfolie of een scheutje water toe. Tip: crush de Szechuanpeper in de vijzel zo komen de aroma's mooi vrij

  13. Werk af: Haal de geroosterde spruiten uit de oven en lepel er enkele lepels kefir op.  

  14. Verdeel er de granaatappelpitjes en appelkappertjes over en verkruimel de feta met je handen. 

  15. Hak de pecannoten in stukjes en hak de koriander grof. Verdeel over de geroosterde spruiten. 

  16. Serveer de schotel op tafel met sneetjes zuurdesembrood en hummus. 

0
Nog geen stemmen