Sandra's Slimme Start: gepocheerde peertjes met chocolade

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Snijd de citroen in schijfjes. 

  2. Breng een kookpot met 2 liter water aan de kook. Voeg eraan toe: de theebuiltjes, de steranijs, kaneelstokjes en de schijfjes citroen.

  3. Schil de peren en voeg ze voorzichtig toe aan de kookpot. 

  4. Doe het deksel op de kookpot en laat de peren zachtjes koken tot ze beetgaar zijn. Ze mogen niet te zacht zijn. 

  5. Haal ze uit het kookvocht, snijd de onderkant een beetje af zodat ze rechtop kunnen staan en laat ze op een bord afkoelen.

  6. Smelt intussen de chocolade au-bain-marie.

  7. Haal de peren met hun onderkant door de gesmolten chocolade en dan door de granola.

  8. Laat de chocolade even opstijven en dien op!

5
Average: 5 (1 vote)