Bakharing met krieltjes, veldsla en uiensaus
Ingrediënten
-
4 filets bakharing
-
2 el arachideolie
-
1 citroen
voor de salade
-
400 g veldsla
-
2 el maïsolie
-
peper
-
zout
-
1 el appelazijn
voor de uiensaus
-
2 rode uien
-
1 el bruine suiker
-
2 el appelazijn
-
peper
-
zout
-
1 glas witte wijn
voor de aardappelen
-
600 g krielaardappelen
-
2 el olijfolie
-
¼ bot dille
-
peper
-
zout
-
1 kl komijnzaad
Bereiding
Was de krieltjes en stoom ze al dente.
Schil en snij de ajuinen in twee en daarna in ringetjes.
Smelt een klontje boter. Stoof de ajuin aan. Kruid met peper en zout.
Karamelliseer met de suiker.
Blus met de azijn en de witte wijn. Laat kort sudderen. Zet opzij.
Was de veldsla. Snij de appel in fijne balkjes. Meng met de veldsla.
Plet komijn in de vijzel fijn.
Snij de krieltjes in twee en doe in een kom. Meng met het komijnpoeder, fijngesneden dille, olie en kruid met peper en zout.
Kruid ook de sla met peper en zout.
Snij de graatjes van de haring.
Bak kort in twee eetlepels arachideolie. Begin met de velkant, draai om en bak verder.
Meng de aardappelen met de sla. Meng goed.
Doe wat sla en krieltjes op een bord. Leg er de bakharing bij. Werk af met de saus en wat citroen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be