Snelle pizza met 3 kazen, vijgen, pancetta, veldsla en balsamico
Ingrediënten
voor de pizza
-
8 verse vijgen
-
200 g geitenkaas (genre: roomkaas)
-
100 g parmezaan
-
100 g emmentaler
-
2 takken tijm
-
8 sneetjes pancetta
-
een nsuifje fleur de sel
-
zwarte peper
-
1 handvol pijnboompitten
voor het korstdeeg
-
250 g bloem
-
snuifje zout
-
1 el rietsuiker
-
110 g koude boter
-
60 ml koud water
voor de garnituur
-
1 rode ui
-
200 g veldsla
-
200 g notensla
-
2 el balsamicocrème
Bereiding
Begin met het korstdeeg. Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn. Neem de bloem, boter, snuifje zout en rietsuiker en doe ze in de cutter. Mix tot je een structuur van crumble hebt, voeg er dan water bij tot je een homogene bal krijgt. Voeg het eventueel wat water toe. Laat het deeg een kwartiertje rusten onder plastiekfolie in de koelkast.
Rol het uit. Bestrooi het werkblad met bloem, zodat het deeg niet veel kleeft.
Leg het deeg nu op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bestrijk het deeg met de roomkaas.
Beleg de pizza met de pancetta.
Rasp de parmezaan. Strooi dit over de kaas.
Snij de vijgen in dunne sneetjes en leg op de pizza. Strooi nog wat geraspte emmentaler op de pizza. Kruid goed met zwarte peper.
Werk af met pijnboompitten en tijm.
Stop ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Was de sla. Pel de rode ui en snij fijn.
Werk de pizza af met de sla, rode ui, balsamicocrème, fleur de sel (naar smaak) en olijfolie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be