Snelle pizza met 3 kazen, vijgen, pancetta, veldsla en balsamico

Ingrediënten

voor de pizza

voor het korstdeeg

voor de garnituur

Een pizza maken hoeft niet altijd veel werk zijn. Sofie maakt samen Rob zelf een snellere variant op het gewone pizzadeeg en belegt dit met kaas, pancetta en veldsla. Zal Rob het lusten of niet?

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Begin met het korstdeeg. Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn. Neem de bloem, boter, snuifje zout en rietsuiker en doe ze in de cutter. Mix tot je een structuur van crumble hebt, voeg er dan water bij tot je een homogene bal krijgt. Voeg het eventueel wat water toe. Laat het deeg een kwartiertje rusten onder plastiekfolie in de koelkast.

  2. Rol het uit. Bestrooi het werkblad met bloem, zodat het deeg niet veel kleeft.

  3. Leg het deeg nu op een met bakpapier bedekte bakplaat. 

  4. Bestrijk het deeg met de roomkaas.

  5. Beleg de pizza met de pancetta. 

  6. Rasp de parmezaan. Strooi dit over de kaas.

  7. Snij de vijgen in dunne sneetjes en leg op de pizza. Strooi nog wat geraspte emmentaler op de pizza. Kruid goed met zwarte peper.

  8. Werk af met pijnboompitten en tijm.

  9. Stop ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

  10. Was de sla. Pel de rode ui en snij fijn.

  11. Werk de pizza af met de sla, rode ui, balsamicocrème, fleur de sel (naar smaak) en olijfolie.

0
Nog geen stemmen