Boekweitpannenkoek met serrano, appel en stroop

Ingrediënten

  • 3 el smout
  • 10 el appel- en perenstroop
  • 8 sneetjes Serrano ham
  • 1 bot waterkers

voor het deeg

  • 250 g boekweitmeel
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 6 dl melk
  • 4 eieren
  • 1 el maïsolie
  • 1 el suiker

Frieda Van Wijck haar klassieker bij uitstek is een boekweitpannenkoek met spek, appel en stroop. Een traditie in Limburg, zo blijkt. Sofie vervangt de spek door serranoham en maakt haar eigen versie. Heerlijk als luxe ontbijt of avondmaal. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Meng de bloem met het boekweitmeel.

  2. Meng de eieren met de melk. Klop los. Voeg een deel melk toe aan de bloem. Roer zeer goed zodat er geen klonters zijn. Voeg nu de rest van de melk toe. Roer er nog een eetlepel suiker en maïsolie onder.

  3. Schil twee appels. Snij ze in blokjes. Stoof ze aan in een eetlepel smout.

  4. Snij de derde appel in flinterdunne schijfjes en daarna in reepjes of julienne

  5. Smelt een koffielepel smout in de pan. Voeg twee sneetjes serranoham toe. Bak licht krokant. Giet er een pollepel beslag over. Bak mooi aan en draai om. Haal uit de pan en herhaal alles opnieuw.

  6. Serveer de boekweitkoek met stroop, appel en waterkers.

0
Nog geen stemmen