Carré confituur van Sofie Dumont
Ingrediënten
-
2 vellen bladerdeeg
-
1 eidooier
-
1 scheutje melk
-
500 g abrikozen
-
2 el honing
-
1 el vanillesuiker
-
5 el mascarpone
-
1 handvol citroenverbena
-
1 scheutje room
Bereiding
Snij de abrikoos in twee. Verwijder de pit. Snij in partjes.
Snij een vanillestokje overlang. Voeg de pitjes toe aan de abrikozen. Meng met twee eetlepels honing. Leg ze op dubbelgevouwen aluminiumfolie en draai dicht tot een papillot.
Steek 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Leg een vel bladerdeeg op bakpapier in een taartvorm. Vul op met de abrikozen. Bedek met reepjes bladerdeeg.
Bestrijk de reepjes met wat dorure (eidooier en melk).
Steek de taart 35 minuten in de oven op 185 graden.
Doe een paar lepels mascarpone in een kom. Voeg er vanillesuiker aan toe. Rits de blaadjes van de verbena. Snij fijn. Meng onder elkaar.
Voeg een klein scheutje room of melk toe. Roer los. Zet koel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be