Carré confituur van Sofie Dumont

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje melk
  • 500 g abrikozen
  • 2 el honing
  • 1 el vanillesuiker
  • 5 el mascarpone
  • 1 handvol citroenverbena
  • 1 scheutje room

Wist je dat een carré confituur maken eigenlijk helemaal niet moeilijk is? Deze versie met abrikozen is superlekker. Ideaal bij een kopje koffie.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Snij de abrikoos in twee. Verwijder de pit. Snij in partjes.

  2. Snij een vanillestokje overlang. Voeg de pitjes toe aan de abrikozen. Meng met twee eetlepels honing. Leg ze op dubbelgevouwen aluminiumfolie en draai dicht tot een papillot. 

  3. Steek 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

  4. Leg een vel bladerdeeg op bakpapier in een taartvorm. Vul op met de abrikozen. Bedek met reepjes bladerdeeg.

  5. Bestrijk de reepjes met wat dorure (eidooier en melk).

  6. Steek de taart 35 minuten in de oven op 185 graden. 

  7. Doe een paar lepels mascarpone in een kom. Voeg er vanillesuiker aan toe. Rits de blaadjes van de verbena. Snij fijn. Meng onder elkaar.  

  8. Voeg een klein scheutje room of melk toe. Roer los. Zet koel.

0
Nog geen stemmen