Frangipanetaartjes van Sofie Dumont
Ingrediënten
voor het korstdeeg
-
200 g bloem
-
90 g zachte boter
-
1 ei
-
1 el vanillesuiker
voor de frangipanevulling
-
80 g zachte boter
-
80 g poedersuiker
-
40 g amandelpoeder
-
1 ei
-
1 vanillestok
-
4 cl bruine rum
voor de notenmengeling
-
75 g amandelen
-
1 eiwit
-
30 g vanillesuiker
Bereiding
Begin met het korstdeeg: doe de bloem, de zachte boter, het ei en de suiker in een schaal en meng met een mixer.
Pak het in met plastic folie en leg het in de koelkast.
Laat het 30 minuten opstijven.
Maak ondertussen de frangipanevulling: Meng de zachte boter en de poedersuiker.
Snij de vanillestok in twee en doe de zaadjes bij het mengsel.
Doe nu ook de amandelpoeder, het ei en de rum er bij.
Voeg ook wat sweet mix amaretto toe en meng met een garde.
Rol nu het korstdeeg uit tot ongeveer 2 à 3 millimeter dikte.
Doe het deeg in de vormpjes en vul met het frangipanedeeg.
Maak nu de topping: Snij de amandelen en de pistachenoten fijn.
Meng de noten met het eiwit en de suiker en giet het over de taartjes.
Zet het 35 minuten in de oven op 185 graden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be