Escalope limona piccata
Ingrediënten
-
800 g kalfslapjes
-
80 g parmezaan
-
50 g boter
-
50 g olie
-
2½ citroen
-
bloem
-
1 scheutje droge witte wijn
-
linguini
-
enkele takjes peterselie
Bereiding
Vouw 2 lagen plasticfolie dubbel op het aanrecht. Leg hierop de kalfslapjes en klop ze plat met bv. een deegrol. Kruid aan met peper en zout.
Doe een klontje boter in de pan. Dompel intussen de kalfslapjes onder in wat bloem, dit zorgt ervoor dat de saus gaat binden.
Laat de kalfslapjes mooi aankleuren. Draai regelmatig om.
Pers het sap van een halve citroen. Snij de pel van de andere citroen en snij ‘m in schijfjes.
Als de kalfslapjes gebakken zijn, deglaceer je de pan met een scheutje droge witte wijn. Daar gaat het citroensap bij. Kruid bij met peper & zout, ook de schijfjes fijngesneden citroen.
Breng water aan de kook en laat de linguine koken. Leg intussen de kalfslapjes opnieuw in de pan met de saus.
Giet de linguine af en voeg er enkele scheutjes olijfolie aan toe. Strooi er wat parmezaan over.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be