Scheermessen in de oven

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de scheermessen in gezouten water met citroensap en knoflook. Dat zorgt voor de bitterzure smaak. Kook ze heel kort, maximum 1 minuut, tot ze open staan. Zodra ze open staan zijn ze gaar.

  2. De scheermessen spoelen in koud water om het kookproces meteen te beëindigen. Als ze te lang koken worden ze precies rubber.

  3. Haal het vlees uit de schelpen. Doordat ze gespoeld zijn onder koud water, kunnen de vruchten makkelijk uit de schelpen gehaald worden, omdat ze zo niet meer te heet zijn.

  4. Smelt wat Fama tot hij begint te ‘zingen’ en bak de sjalot, tomaten en een teentje look aan alle kanten met de bieslook (een ander kruid is ook mogelijk). Je mag die al toevoegen want het gerecht gaat zeer snel. Voeg pas op het laatste de vruchten van de scheermessen toe, om te vermijden dat ze rubberachtig worden. Kruid met wat peper.

  5. Doe de vulling in de scheermessen. Leg de scheermessen op wat aluminiumfolie zodat ze niet omvallen. Overstrooi met de Parmezaanse kaas en een beetje olijfolie zodat er een lekker korstje op komt. Zet ze in de oven op 180°C, ongeveer 2 à 3 min.

0
Nog geen stemmen