Garnaalcocktail met kwarteleitjes
Ingrediënten
-
2 Sucrines (Mini-sla)
-
8 kwarteleieren
-
maïsolie
-
2 eidooiers
-
ketchup
-
1 kl tomatenpuree
-
1 scheutje whisky
-
peper
-
zout
-
1 mespunt cayennepeper
-
1 kg ongepelde garnalen
Bereiding
Emondeer de tomaten. Maak hiervoor een kruisje aan de onderkant van de tomaat. Doe die tien tellen in koken water. Haal ze eruit en leg direct in koud water. Verwijder de schil en het groene kroontje. Halveer de tomaten en snij nog eens in drie. Leg apart.
Prik met een naald een gaatje in de bolle kant van de eitjes. Kook de kwarteleitjes hard (ongeveer maximum 5 minuten). Haal ze uit het water en leg direct in koud water.
Maak zelf mayonaise. Doe twee dooiers en een eetlepel mosterd in een kom. Doe er een scheutje azijn bij. Kruid met peper en zout. Voeg tijdens het mixen voorzichtig maïs- of arachideolie toe. Mix tot je een mayonaise hebt.
Voeg bij de helft van de mayonaise ketchup, tomatenconcentraat en whisky toe. Maak zo cocktailsaus. Kruid met een mespunt cayennepeper.
Haal de grote blaadjes van de sla. Leg ze tegen de zijkant van de glaasjes. Snij de rest fijn en leg in het glas.
Pel voorzichtig de kwarteleitjes. Halveer ze.
Pel de garnalen. Voorzie 50 gram gepelde garnalen per persoon. Vries eventueel de karkassen in om later soep van te maken (recept). Lepel wat garnalen in het glas. Werk af met tomaatjes en eitjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be