Gebakken havermout met rabarber, blauwe bessen en frambozen

Ingrediënten

voor de havermout

  • 2 el kokosrasp (of gemalen noten)
  • 100 g havermout
  • 2 el agavesiroop (of honing)
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ el kaneelpoeder
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 1 el kokosolie (of extra virgin olijfolie)
  • 1 appelsien (zeste)
  • 1 dikke stengel rabarber

voor de topping

  • 2 el volle Griekse yoghurt
  • 2 el frambozen
  • 2 el blauwe bessen
  • appelsienrasp

Sofie komt elke week koken bij een vriend thuis. Deze keer is ze te gast bij Sam De Bruyn. 

Op maandag trappen ze samen af met een healthy breakfast, een gezond ontbijt dus. Havermout, rabarber, frambozen en blauwe bessen...een zalige combinatie. Heerlijk wakker worden.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Snij de rabarber in stukjes. Meng samen met alle ingrediënten voor de havermout in een kom. Tip: dit kan perfect op voorhand.

  3. Verdeel het over ovenvaste schaaltjes.

  4. Plaats de schaaltjes in de voorverwarmde oven van 190°C. Bak ze af gedurende 15 à 20 minuten.

  5. Werk af met Griekse yoghurt, frambozen, blauwe bessen en appelsienzeste.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van