Gebakken havermout met rabarber, blauwe bessen en frambozen
Ingrediënten
voor de havermout
-
2 el kokosrasp (of gemalen noten)
-
100 g havermout
-
2 el agavesiroop (of honing)
-
1 tl bakpoeder
-
½ el kaneelpoeder
-
250 ml melk
-
1 ei
-
1 el kokosolie (of extra virgin olijfolie)
-
1 appelsien (zeste)
-
1 dikke stengel rabarber
-
2 el blauwe bessen
voor de topping
-
2 el volle Griekse yoghurt
-
2 el frambozen
-
2 el blauwe bessen
-
appelsienrasp
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snij de rabarber in stukjes. Meng samen met alle ingrediënten voor de havermout in een kom. Tip: dit kan perfect op voorhand.
Verdeel het over ovenvaste schaaltjes.
Plaats de schaaltjes in de voorverwarmde oven van 190°C. Bak ze af gedurende 15 à 20 minuten.
Werk af met Griekse yoghurt, frambozen, blauwe bessen en appelsienzeste.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be