VTM Koken At The Festivals: romige pasta arrabbiata in 1 pan

Ingrediënten

  • 2 verse tomaten
  • 400 g tomaat uit blik
  • 1 rode chilipeper
  • peper
  • zout
  • 200 ml room
  • 300 g pasta bv spirelli of penne
  • 1 bouillonblokje
  • 1 hand gemalen kaas
  • optioneel: gedroogde oregano
  • 500 ml water

VTM Koken trekt naar de festivals en meerbepaald de festivalscampings. Zin om zelf een potje te koken? Nood aan het leggen van een stevige fond? Liever iets anders dan friet, kebab of hamburger? Deze romige pasta arrabbiata is lekker, eenvoudig en ideaal als basis voor een avondje feesten. Extra handig: je hebt maar 1 pot nodig. Minder afwas is sneller feesten. Ideaal, niet?

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Snij de tomaat in blokjes. Snij de mozzarella ook in stukjes. Ontpit de chilipeper en snij ook die fijn.

  2. Zet de pot op het gasvuurtje.

  3. Doe de pasta, tomaat, chilipeper, tomaat uit blik, mozzarella, het bouillonblokje, room, water en gemalen kaas in de pot. Kruid met peper en zout.

  4. Zet het deksel op de pot. Breng aan de kook. Laat een 20-tal minuutjes sudderen (afhankelijk van de soort pasta kan dit variëren).

  5. Roer onder elkaar. Proef, kruid af en smakelijk.

0
Nog geen stemmen