Gebakken zalm met citroen, zuring en gebakken krieltjes

Ingrediënten

Zurkel, wie kent dat nog? Het is een vergeten groente, waarmee Sofie Dumont terug aan de slag gaat. Ze serveert het met gebakke naardappelen en een stukje lekkere zalm.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was de zuring. Spoel goed en zwier droog. Hak fijn.

  2. Neem een ruime pot. Smelt een klont boter. Voeg de zurkel toe. Stoof aan.

  3. Kook room in tot de helft. Tip: leg er een pollepel in, zodat het niet overkookt.

  4. Was de krieltjes. Stoom gaar in 10 à 12 minuten. 

  5. Warm 2 el arachideolie op. Bak de krieltjes in de hete olie. Rasp citroengras over de krieltjes. Kruid met peper en zout.

  6. Kruid de vis met peper en zout. Doe een klont boter in een pan. Warm op. Bak de zalm in de bruisende boter 2 minuten aan elke kant.

  7. Meng de ingekookte room onder de zurkel. Kruid bij naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Warm kort op.

  8. Serveer de gebakken patatjes met de zalm en zurkel.

5
Average: 5 (1 vote)