Gebakken zeebaars met currysaus en salade van rauwe groenten

Ingrediënten

voor de saus

voor de vinaigrette

Kim Clijsters en Sofie Dumont maken alweer een lekker, gezond en glutenvrij visgerecht met een frisse salade van rauwe groenten. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Glutenvrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was en snij de Chinese spinazie of paksoi fijn. Snij ook de radijsjes erg fijn. 

  2. Spoel, schil en snij de zwarte daikon fijn. Snij de courgette fijn. 

  3. Snij de augurken fijn.

  4. Rooster de amandelen.

  5. Maak de vinaigrette. Meng sushi-azijn, druivenpitolie en wasabipoeder. Lepel over de salade.

  6. Maak de saus met 150ml water, 3 eetlepels witte amandelpasta, 3 eetlepels tahin, 1 eetlepels currypasta. Roer los en warm op. 

  7. Kruid de filets met peper en zout. Bak ze in drie eetlepels druivenpitolie. 

  8. Hak koriander fijn. 

  9. Meng een beetje amandelmelk en honing onder de saus. Dit verzacht de smaak. 

  10. Werk af met een beetje citroen. 

0
Nog geen stemmen