Gegratineerde peer, pompelmoes, sesamtuile en chocoladeroomijs

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Scheid de eieren. Hou 1 eiwit voor de tuiles en 2 dooiers voor het beslag. Verwarm de oven voor op 140 graden. 

  2. Verwarm de oven voor op 140 graden. Start met de tuiles. Meng twee eetlepels rietsuiker met 1 eiwit en 1 eetlepel Sweet mix. Hou de dooier apart. Voeg 100 gram sesamzaad en een klein snuifje zout toe. Strijk telkens een eetlepel beslag uit op een bakmatje. Plaats de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende tien minuten. 

  3. Doe 50 gram boter in een kom.  Voeg er 100 gram bloemsuiker aan toe. Snij 1 vanillestokje overlangs. Doe alle zaadjes in de schaal. Meng er 1 eetlepel vanillesuiker bij. Meng alles goed door elkaar en voeg twee eidooiers toe. Klop het daarna schuimig met een klopper. Voeg 50 gram amandelpoeder, 1 eetlepel bloem en eventueel een scheutje rum bij. Meng alles goed onder elkaar.

  4. Schil de pompelmoes. Zorg dat enkel nog het vruchtvlees overblijft. Snij de partjes eruit. Voorzie 1 pompelmoes per persoon. Snij de peer in mooie partjes. 

  5. Haal de koekjes uit de oven. Laat ze afkoelen op een bord.

  6. Neem een bord en bestrijk het met een deel van het beslag. Leg het fruit erop. Gratineer met een bunsenbrandertje het beslag tussen het fruit. Plaats er een bol chocolade-ijs op. Versier met een amandeltuile.

0
Nog geen stemmen