Gepocheerde rog met winterse sla
Ingrediënten
voor de rog
-
4 rogvleugels
-
witte peperbollen
-
azijn
-
takje tijm
-
laurierblaadje
voor de sla
-
1 radiccio
-
2 wortelen
-
4 aardperen
-
halve citroen
voor de aïloi
-
3 grote tenen knoflook
-
1 droge rode chilipeper
-
2 grote eierdooiers
-
halve citroen
-
300 ml olijfolie
Bereiding
Aioli: Ontpit de rode peper en doe samen met de look in een maatbeker.Voeg hierbij de eidooiers en het sap van een halve citroen.Mix alles fijn en voeg vervolgens straalsgewijs en al mixend de olijfolie toe.
Rog: Breng een pot water aan de kook. Leg er een handvol witte peperbollen, de tijm en de laurier in. Voeg een scheut azijn toe en laat even doorkoken.Doe de rog vijf minuutjes voor het serveren in het kokend water en laat vijf minuten pocheren.
Winterse sla: Verwijder de buitenste bladen van de radicchio. Neem vervolgens een dozijn bladeren en snij deze fijn in sliertjes.Was de aardperen grondig en rasp ze in fijne schijfjes. Spoel de schijfjes in een kom met koud water waarin je een halve citroen hebt geperst.Schil de wortelen met een dunschiller. Schil vervolgens verder zodat je sliertjes bekomt voor je salade.Meng de radicchio, de aardpeer en de wortelen met de aioli in een grote kom.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be