Gerookte zalmcakejes

Ingrediënten

  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 ei
  • haverdrank
  • 1 el magere kaas
  • 2 el fijngemalen havermout
  • olijfolie
  • peper
  • ½ el visfumetpoeder
  • 1 teentje look
  • 2 el gehakte peterselie
  • enkele radijsjes
  • 1 th lepel mierikswortelpuree
  • 1 el platte kaas
  • waterkers
  • (nep)kaviaar (optioneel)
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Caloriearm
Voorgerecht

Bereiding

  1. Meng het ei met de magere kaas en de havermout. Voeg de visfumet en een scheutje olijfolie toe. Meng met de fijngehakte look en peterselie en eventueel wat haverdrank.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak het deeg in een cirkelvorm (of een hartvormpje als je dat kan vinden) gedurende 1 minuut langs elke kant tot goudbruin.

  3. Snij de gerookte zalm in julienne en de radijsjes in plakjes. Meng de mieriksworteltapenade met de platte kaas, kruid met peper en eventueel zout.

  4. Serveer de cakejes op een bedje van olijfolie met de zalm, radijsjes, waterkers en mierikswortelmengeling.

0
Nog geen stemmen