Gerookte makreel met geitenkaas met citroen en aardappel-komkommersalade

Ingrediƫnten

  • 1 grote aardappel
  • 80 gr blokjes komkommer
  • 60 gr blokjes Granny smith
  • 100 gr Chavroux
  • 3 gr fijngesneden bieslook
  • 1 sneetje pompernikkel
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • verse kruiden om af te werken zoals kervel, platte peterselie,...
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Caloriearm
Voorgerecht

Bereiding

  1. Verwijder, indien nodig, het vel van de gerookte makreel. Snijd de filet in de lengte middendoor. Trek elke halve filet in 3 kleinere stukken. Besprenkel met een beetje olijfolie, citroensap en kruid met wat gemalen peper.

  2. Was en schil de aardappel. Snijd in dikke plakken en steek er eventueel een cirkel uit. Kook beetgaar in gezouten water. Giet af en koel in ijswater. Besprenkel met wat olijfolie, grof zeezout en een beetje peper.

  3. Meng de appel en komkommerblokjes voor de salade. Besprenkel met een beetje olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.

  4. Rasp wat schil van de citroen (ongeveer 0,8 g). Meng met de Chavroux, bieslook en 2 ml olijfolie. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot gebruik (Indien je beschikt over een spuitzak, bewaar de Chavroux dan in de spuitzak).

  5. Verkruimel het sneetje pompernikkel. Bak krokant in hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Kruid eventueel met een beetje peper en zout.

  6. Presentatie:Leg 3 stukjes makreelfilet geschrankt op een bord.Leg er 3 hoopjes appel/komkommersalade tussen.Lepel of spuit een 3-tal toefjes langs de stukjes makreelfilet.Leg 3 plakjes aardappel langs de vis.Werk af met het gebakken brood en wat verse kruiden.

5

Average: 5 (1 stem)

Chef Chavroux