Gekonfijte kabeljauw met paddenstoelen
Ingrediënten
-
4 stukken kabeljauw (120 à 150 gr)
-
grof zeezout
-
¾ l druivepitolie
-
12 blaadjes basilicum
-
12 blaadjes koriander
-
1 takje rozemarijn
-
2 knoflookteentjes
-
250 gr champignons
-
klontje boter
-
½ bosje krulpeterselie
Bereiding
Kabeljauwhaasjes opkuisen en in gelijke stukjes snijden (mag natuurlijk ook op zijn geheel gelaten worden, maar ik vind het leuk om tegeltjes te maken van 4/4).
In een schaal leggen en overstrooien met grof zeezout (zorg ervoor dat het zout goed verdeeld ligt over alle vis). = Pekelen of zouten : een oude conserveringsmethode, maar hier gaat het hem om de smaak en het onttrekken van vocht. (10 à 20 min is hier voldoende). De vis uithalen en goed spoelen, drogen in een propere doek.
In een ovenschaal leggen, overgieten met druivepitolie (olijfolie mag ook). (De vis mag volledig onderstaan). Alle verse kruiden toevoegen : koriander, basilicum, rozemarijn. De chilipepertjes halveren en zaadjes verwijderen en toevoegen samen met de fijngesnipperde look. Traag laten garen op 60°C : 1 uur
Champignons : steeltje verwijderen en in 4 snijden. Pan goed heet laten worden, boter toevoegen, champignons, peper en zout, even laten aanstoven. Citroensap en fijngesnipperde peterselie toevoegen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be