Gekonfijte kabeljauw met paddenstoelen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kabeljauwhaasjes opkuisen en in gelijke stukjes snijden (mag natuurlijk ook op zijn geheel gelaten worden, maar ik vind het leuk om tegeltjes te maken van 4/4).

  2. In een schaal leggen en overstrooien met grof zeezout (zorg ervoor dat het zout goed verdeeld ligt over alle vis). = Pekelen of zouten : een oude conserveringsmethode, maar hier gaat het hem om de smaak en het onttrekken van vocht. (10 à 20 min is hier voldoende). De vis uithalen en goed spoelen, drogen in een propere doek.

  3. In een ovenschaal leggen, overgieten met druivepitolie (olijfolie mag ook). (De vis mag volledig onderstaan). Alle verse kruiden toevoegen : koriander, basilicum, rozemarijn. De chilipepertjes halveren en zaadjes verwijderen en toevoegen samen met de fijngesnipperde look. Traag laten garen op 60°C : 1 uur

  4. Champignons : steeltje verwijderen en in 4 snijden. Pan goed heet laten worden, boter toevoegen, champignons, peper en zout, even laten aanstoven. Citroensap en fijngesnipperde peterselie toevoegen.

0
Nog geen stemmen