Hamrolletjes met selder en kruidenbechamel

Ingrediënten

  • 1 kg nieuwe aardappelen
  • 8 sneden hesp
  • 1 bot groene selder
  • 1 bot witte selder
  • restjes van groene kruiden (peterselie, basilicum, dille, bieslook,…)

voor de bechamelsaus

  • 75 gr ALPRO Bakken en Braden
  • 75 gr bloem
  • 800 ml melk
  • 200 ml kookvocht van de selder
  • 150 gr gemalen emmentaler
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voorbereiding: verwarm de oven voor op 195°C

  2. Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water en giet af

  3. Schil de selder, verwijder het lof en kook gaar in water met peper, zout, tijm en laurier

  4. Smelt de boter en roer er de bloem onder. Meng in stappen de melk onder de roux. (Tip: je kan ook wat kookvocht van de selder onder de saus mengen). Kruiden met peper, zout en muskaatnoot

  5. Hak de kruiden fijn en voeg ze toe aan de bechamelsaus. Voeg 100 gram gemalen kaas toe

  6. Rol de selder in de hamsneetjes. Leg ze samen met de aardappelen in een ovenschaal. Overgiet met de bechamelsaus. Strooi er de rest van de gemalen kaas over en bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 195°C

0
Nog geen stemmen