Inktvis in papillot met venkel

Ingrediënten

materiaal

  • aluminiumfolie
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de inktvis langs 1 kant open en haal het overtollige slijm weg. Snij schuine inkepingen langs de binnenkant van de inktvis. Doe dit voor beide kanten. Verdeel ze vervolgens in 4 stukken.

  2. Zet de pan op een hoog vuur en doe er een goede scheut koolzaadolie bij. Als de olie warm genoeg is, leg je de stukken inktvis in de pan, met de ingesneden kant naar beneden. Draai ze om. Als ze beginnen te krullen, schep je ze uit de pan.

  3. Vouw een groot stuk aluminiumfolie dubbel met de matte kant naar boven. Doe dit 4 keer. Verdeel de stukken inktvis over de aluminiumfolie. Snij de pijpajuin of zomerprei, venkel en zijn loof in fijne stukjes. De aubergine, paprika en champignons mogen grof gesneden worden. Verdeel de groenten over de inktvis. Strooi er anijszaad over, giet er een scheutje notenolie over en bewerk met peper. Vouw de aluminiumfolie dicht en druk de zijkanten goed aan.

  4. De papillot gaat nu 8 minuten de oven in op 210° à 230°.

  5. Knip de papillot met een schaartje open en dien op.

0
Nog geen stemmen