Kaaskroketten van Sofie Dumont

Ingrediënten

voor het beslag

voor het paneren

  • 1 kg paneermeel
  • bloem
  • 4 eiwitten

voor de afwerking

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten

Bereiding

  1. Warm 1 liter melk op samen met 1 dl room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook.

  2. Bedek een ovenschaal met plastiekfolie. Doe 6 eitjes in een kom en klop lichtjes los. Smelt 200 gram boter en voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Roer tot je een stevige roux hebt. Giet hierover de kokende melk en roer stevig door.

  3. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg die samen met de gemalen Emmentaler en de eitjes toe aan het mengsel.

  4. Giet de dikke saus in een grote ovenschaal en strijk de bovenzijde glad. Snij een vel plastic folie ter grootte van de ovenschaal en leg die bovenop het beslag.

  5. Zet de schaal in de koelkast en laat minstens 5 uren opstijven.

  6. Snij nu de opgesteven basis voor de kaaskroketten in de gewenste groottes.

  7. Doe de bloem, eiwit en paneermeel in 3 verschillende schaaltjes.

  8. Haal de kaaskroketten door de bloem, het eiwit en tenslotte door het paneermeel.

  9. Snij de 2 uiteinden van de citroen weg. Snij een inkeping tot de helft van de citroen en draai tot je de vorm van een stoel krijgt.

  10. Leg de kaaskroketten +/- 4 min. in de voorverwarmde friteuse van 175° en bak ze. Frituur de peterselie. Let op voor spatten!

3.666665
Average: 3.7 (3 votes)