Kalfstournedos met gevulde gele courgette

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de eindjes van de courgettes af en snij ze dan in twee, zodat ze allemaal mooi even groot zijn. Hol de courgettes uit met een parisiennelepel. Zet een pan met een scheutje olijfolie op het vuur.

  3. Doe de teentjes look in een keukenrobot en hak fijn, draai het vuur onder de pan wat zachter, en voeg de look toe. Cutter nu ook het vruchtvlees van de courgettes fijn, en voeg bij de look in de pan. Stoof de vulling goed aan.

  4. Zet de wilde rijst op in koud water (gebruik dubbel zoveel water als rijst) en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes zachtjes sudderen. Je kan zien dat de rijst gaar is, als de vliesje een klein beetje openkomen. Giet daarna af.

  5. Scheur de oesterzwammen in reepjes, en snij dan in blokjes. Doe nog een beetje olijfolie bij de courgettevulling, en doe de oesterzwammen erbij en laat stoven. Kruid met peper en voeg fijngesneden citroenmelisse toe.

  6. Doe wat olijfolie in een ovenschaal, en vul de courgettes op met de vulling. Plaats ongeveer 15 minuten in een oven van 200°C (hou goed in’t oog!).

  7. Snij de kalfsfilet in twee, en kruid met peper. Doe wat olijfolie in een pan, en laat warm worden. Bak het vlees.

  8. Voor de vinaigrette: snij de rode ui en het bieslook fijn. Meng hier twee eetlepels balsamico-azijn en 4 eetlepels olijfolie onder.

  9. Snij het kalfsvlees in lange gelijke porties, en schik op de borden, samen met de rijst, courgettes en oversaus met vinaigrette. Werk af met waterkers.

0
Nog geen stemmen