Kapsalon
Ingrediënten
-
1 ajuin
-
½ romeinse sla
-
1 tomaat
-
4 sneetjes Chester/Gouda
-
4 el mayonaise /look /sambal
-
4 spieringen
-
maïsolie
-
1 kg frietaardappelen
-
shoarmakruiden
-
4 metalen bakjes, of ovenschaaltjes
Bereiding
Zet de grill van de oven aan, op 185°C.
Schil de aardappelen en snij in fijne frieten. Spoel af en dep goed droog. Bak voor op 150 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snij de romeinse sla fijn. Snij de tomaat in twee, en snij in plakjes. Schil de ajuin, snij ook in twee, en snij in plakjes.
Kuis de spieringen: snij overtollig vet en stukjes been weg. Leg er plastiekfolie over en klop het vlees mals met een deegrol. Kruid elk stuk vlees flink met shoarmakruiden. Snij in fijne reepjes. Verwarm maïsolie in een pan, en bak het vlees aan. Kruid nog wat bij met de shoarmakruiden.
Voor de pikante looksaus: schil een teentje look, en pers het uit. Doe hierbij 4 eetlepels mayonaise, 1 el sambal en een klein scheutje water, zodat je een mooie lopende saus hebt.
Bak de frietjes voor een tweede keer op 180°C. Leg de frietjes op de bodem van de metalen bakjes, en daarbovenop het vlees. Leg daarop een plakje kaas en zet in de oven onder de grill gedurende vijf minuten.
Haal de bakjes uit de oven en werk ze af met sla, tomaat, ajuin en de pikante looksaus. Je kan dit gerecht op tafel zetten aan €2,37 per persoon!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be