Kerststronk

Ingrediënten

Meringues

 • 120 gr bloemsuiker
 • 120 ml eiwit
 • 120 gr ultrafijne suiker

lepelbiscuit

Afwerking

 • zilveren pareltjes

Citroencrème

 • 3 el honing
 • 200 ml limoncello
 • 40 gr eierdooiers
 • 3 citroenen

Vulling

 • 40 cl zure room
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

 1. Bereidingswijze meringues: Verwarm de oven voor op 90°C.Vermeng het eiwit met de suiker en klop op. Als je een stevige massa hebt, vermeng je doorzeefde bloemsuiker met de hand onder de eiwitmassa.Doe het eiwitschuim in een spuitzak. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit lijntjes, de hele bakplaat vol. Deze dienen straks als versiering.De bakplaat mag nu 20 minuten in een voorverwarmde oven van 90°.Laat afkoelen. 

 2. Bereidingswijze lepelbiscuit:Scheid de eieren. Het eiwit gaat in een grote mengkom, de eidooiers in een ander kommetje.Doe de suiker bij het eiwit en klop op tot een stevig schuim. Voeg er vervolgens de eidooiers aan toe en vermeng. Doe er tenslotte de bloem bij. Doe dit in twee keer, dat maakt het gemakkelijker om te mengen.Plak een vel bakpapier vast aan een bakplaat, dit maakt het gemakkelijker om het biscuit uit te strijken.Giet de mengeling op de bakplaat en wrijf egaal open. Bekleed met enkele draaien van de Choco-Cappucino Mix en enkele eetlepels gemalen noten.Het biscuit mag gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 230°.Haal het biscuit uit de oven en leg er een handdoek over. Zo valt de condensatie terug op het biscuit. Dit maakt het makkelijker om straks uit te rollen.

 3. Bereidingswijze citroencrème: Snij de boven- en onderkant van de citroenen en snij de schil er af. Snij de schil in kleine blokjes en doe ze in een pannetje. Doe de honing erbij en zet op een zacht vuur.Pers de drie overgebleven citroenen uit en verwijder de pitjes. Giet nu de helft van het citroensap in het pannetje en laat opkoken.Haal het pannetje van het vuur en blus met de andere helft van het citroensap. Voeg de limoncello toe.Wrijf het biscuit in met de citroencrème.

 4. Voor de verdere afwerking:Klop de zure room op en snij de randen van het biscuit.Bestrijk het biscuit met een laag zure room en rol op. Leg op een plateau om verder af te werken.Bedek nu ook de buitenkant van het biscuit met de zure room.Versier de kerststronk met de merengues-stokjes en zilveren parels.

2
Average: 2 (2 votes)

Jacob´s Creek, Blanc de Blancs Cuvée Brut (South East Australia)

Colruyt €8,99

Een rijpe, naar lichtzoete peer en witte perzik smakende bubbelwijn van onze tegenvoeters.