Quiche met spek, worstjes en spinazie

Ingrediënten

  • 1 zoete ui
  • 170 g Emmentaler
  • 150 g roomkaas
  • peper
  • zout
  • 8 fijne sneetjes spek
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • evt. boter
  • 280 g spinazie
  • 2 kippenworstjes

Jan Verheyen is geen kookwonder. Eitjes bakken is zijn enige specialiteit. Sofie leert hem daarom een makkelijke quiche te maken. Zonder korst en met eitjes. Je kan ze eten als ontbijt of met een slaatje voor lunch of avondmaal. Eenvoudig én lekker! Zo hebben we het graag.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Bak het spek krokant in een pan.

  2. Voeg de worstjes bij het spek en kleur even mee aan.

  3. Snij zowel de worstjes als het spek in stukjes.

  4. Snij ondertussen de ui fijn. Stoof aan in een andere pan met een beetje olijfolie.

  5. Voeg de spinazie toe aan de ui. Doe dit in verschillende keren. Roer onder elkaar. 

  6. Voeg de roomkaas bij de spinazie en ui. Kruid met peper en eventueel wat zout.

  7. Rasp de kaas. Klop 6 eitjes los in een kom. Voeg de geraspte kaas bij het ei. Kruid met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.

  8. Bedek een bakvorm met bakpapier. Giet het eieren-kaasmengsel in de bakvorm.

  9. Verdeel de spinazie over de bakvorm. Duw wat in het ei. Verdeel er het vlees over.

  10. Plaats 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

  11. Haal uit de oven. Serveer.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van