Shiitakesoep met kokos, koriander en paling
Ingrediënten
-
1 grote zoete ui
-
800 g shiitake (paddenstoelen)
-
1 klontje boter
-
1 teen knoflook
-
peper
-
zout
-
2 l kippenbouillon
-
180 ml kokosroom (of kokoscrème)
-
½ bosje koriander
-
1 scheutje olijfolie
Bereiding
Schil de ui en knoflook en snijd in fijne stukjes. Snijd de shitake fijn en stoof met de ui en knoflook aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Blus met de bouillon en laat 10-15 minuten zacht sudderen.
Snijd de paling en reepjes en hak de koriander fijn.
Mix de soep met enkele eetlepels van de room (houd de rest van de room apart voor afwerking).
Serveer de soep in diepe borden en werk af met de palingreepjes, koriander, een scheutje olijfolie en vers gemalen zwarte peper.
Extra tip: wil je de soep nog fijner, laat ze eerst wat afkoelen en mix ze glad in de blender.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be