Suikervrije bloemkoolwafels

Ingrediënten

  • 100 g chocolade (70%)
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 4 el xylitol
  • 1 el cottage cheese
  • 250 ml halfvolle melk
  • 2 vanillestokken
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • een paar el zure room (15%, koud)
  • 1 el amandelpoeder

Goed weekend met Lien Degol. Sofie bakt voor Lien alternatieve wafeltjes. Zonder suiker, maar met bloemkool. Het gerecht werd goedgekeurd door de Diabetes Liga. Meer info over suikervrije koken vind je op hun site.

Ontdek ook Sofie haar recept voor een suikervrije pavlova!

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Diabetici

Bereiding

  1. Voor de wafeltjes: Doe de helft van een bloemkool in een cutter. Mix tot de structuur van couscous.

  2. Doe in een kookpotje. Zet de bloemkool net onder in melk. Voeg de zeste van citroen en sinaasappel toe. Snij de vanillestokken overlangs. Voeg het merg en de stokjes toe aan de melk. Breng op smaak met xylitol. 

  3.  Laat zachtjes pruttelen tot het gaar is. (ongeveer 2 à 3 minuutjes) Zeef alles door een fijne zeef. Verwijder de vanillestokken. Pers het vocht uit de bloemkool tot het een zeer droge massa is.

  4. Verhit het wafelijzer op de hoogste stand.

  5. Meng de bloemkool met een ei, een eidooier, amandelpoeder en met een eetlepel cottage cheese tot een stevig deeg.

  6. Vet het ijzer met borsteltje in met arachideolie of maïsolie. Lepel twee hoopjes beslag op het ijzer. Sluit het ijzer en bak de wafeltjes.

  7. Smelt chocolade au-bain marie.

  8. Haal de wafeltjes uit het ijzer met twee satéstokjes. 

  9. Afwerking: Lepel een lepeltje koude zure room op de wafel en overgiet met chocoladesaus.

0
Nog geen stemmen