“Tarte au fine” met pruimen en crumble

Ingrediënten

Crumble

Beginner
6 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Rol je bladerdeeg dun uit op een met bloem bestrooid werkoppervlak. Steek er zes rondjes uit met een diameter van 10 cm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk elk rondje met opgeklopt ei en doorprik met een vork.

  3. Snij je pruimen in tweeën, verwijder de pit en snij dan elke helft in kwartjes. Bedek de bladerdeegrondjes met de pruimen, maar laat rondom een klein randje vrij.

  4. Voor de crumblelaag: doe de boter, suiker en bloem in een kom en wrijf de boter met je vingers door de suiker en de bloem. Zorg ervoor dat je nog grotere stukjes hebt voor een heerlijke, kruimelige structuur. Roer er ten slotte de kaneel onder.

  5. Verdeel het crumblemengsel over de taartjes en plaats in de oven. Trek daarbij de bakplaat onder het bakpapier vandaan, zodat het bakpapier met de taartjes erop rechtstreeks op het bakrooster komt te liggen. Hierdoor zullen de taartjes sneller bakken en op de juiste temperatuur. Laat 25-30 minuten bakken tot het bladerdeeg goudbruin is en de pruimen gaar zijn en gekaramelliseerd. Serveer warm uit de oven, bestrooid met wat poedersuiker. Deze taartjes zijn heerlijk met dikke room!

0
Nog geen stemmen