Tongrolletjes met spinaziepesto, trostomaatjes en volkoren spaghetti
Ingrediënten
voor de pesto
-
1 pakje jonge bladspinazie
-
2 teentjes knoflook
-
3 handjes cashewnoten
-
4 el Parmezaanse kaas
-
een scheutje olijfolie
-
een handvol verse basilicumblaadjes
-
sap van 1/2 citroen
-
vers gemalen peper
-
grof zeezout
voor de spaghetti
-
200 g volkoren spaghetti
-
een scheutje olijfolie
voor de trostomaten
-
enkele takken trostomaten
-
vers gemalen peper
-
grof zeezout
voor de tongrolletjes
-
12 tongscharfilets (2/1kg)
-
vers gemalen peper
-
een snuifje zeezout
voor de afwerking
-
enkele verse basilicumblaadjes
-
een stukje Parmezaanse kaas
Bereiding
Maak de pesto:Meng alle ingrediënten in de cutter tot een smeuige pesto en breng op smaak met vers gemalen peper en zeezout.
Maak de pasta: Verwarm de oven voor op 220C. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime pot gezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af en verdeel over de ovenschaal.
Bereid de tongfilets voor: Kruid de tongfilets met peper en zout op de velkant en rol ze rond 2 vingers op tot een mooi rolletje. Leg de rolletjes op de spaghetti in de ovenschaal en lepel in elke rolletje wat pesto.
Bereid de kerstomaten voor: Was de kerstomaten en verdeel ze in takjes tussen de tongfilets. Werk af met een scheutje olijfolie, vers gemalen peper en zeezout.
Zet de ovenschaal 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven. Serveer de schotel op tafel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be