Advocaattaart

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Meng de boter samen met de helft van de suiker, de 4 eierdooiers en de advocaat.

  2. Week de gelatineblaadjes in koud water. Warm het eimengsel al roerend lichtjes op tot het lauw is. Let op dat het niet te warm wordt, want dan schiften de eieren. Als het mengsel lichaamstemperatuur heeft, voeg je de geweekte gelatineblaadjes al roerend toe.

  3. Klop eerst de room kort op en klop het eiwit op samen met de andere helft van de suiker. Voel of de eimassa lichaamstemperatuur heeft en roer dan het opgeklopte eiwit eronder. De room voeg je helemaal op het laatste toe en roer zachtjes eronder.

  4. Snij de koekjes in de helft en zet ze rechtop tegen de rand van de springvorm. Leg een aantal koekjes op de bodem van de vorm. Giet het ei- en advocaatmengsel in de vorm.

  5. Laat gedurende 4 uur opstijven in de koelkast.

0
Nog geen stemmen

Advocaattaart

1. Warm het beslag op.
2. Gebruik gelatineblaadjes
3. Klop het eiwit op met suiker.
4. Voeg de room op het einde toe.