Appelbeignets

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Gebak

Bereiding

  1. Zet de friteuse op 180 graden.

  2. Scheid het eigeel van het eiwit.

  3. Klop het eigeel, de bloem, 2 eetlepels suiker en het bier tot een homogene massa. Klop het eiwit met 2 eetlepel suiker. Meng het eiwit onder het deeg.

  4. Haal het klokhuis uit de appel en snijd hem met schil en al in schijfjes. Wentel de schijfjes in het deeg en leg ze voorzichtig in het vet.

  5. Draai ze om na 3 minuten en bak nog eens aan de andere kant gedurende 3 minuten. Overstrooi met wat bloemsuiker en kaneelmolentje.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714

Appelbeignets

1. Houd de frituurolie goed op temperatuur
2. Klop het eiwit heel stijf op
3. Leg niet te veel beignets tegelijk in de frietketel