Ann Vertriest
Brusselse wafels
Ingrediënten
-
5 eieren
-
300 g boter
-
5 dl melk
-
25 g gist (vers)
-
35 ml lauw water
-
10 g suiker
-
een snuifje zout
-
500 g bloem
Bereiding
Meng de bloem met de eieren en de melk. Klop in het begin zeer goed, zodat je een homogene massa krijgt.
Los de gist op in lauw water. Gebruik water op lichaamstemperatuur, anders zal de gist zijn taak van 'rijzen' niet kunnen vervullen.
Giet de opgeloste gist bij het deeg.
Smelt de boter en giet ze bij het deeg.
Snij het vanillestokje overlangs en haal het merg eruit. Voeg toe aan het deeg, samen met de suiker en het zout. Roer onder elkaar.
Laat dertig minuten rijzen.
Bak de wafels in een ultraheet ijzer met grote vierkanten. Door ze heel heet te bakken, krijg je krokante wafels.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be