VTM Koken At The Festivals: homemade instant noedelsoep

Ingrediënten

  • 1 stengel citroengras
  • 3 cm gember
  • 4 paddenstoelen
  • 1 portie rijstnoedels
  • 1 el Thai Knorr Bouillon
  • 1 el pindanoten
  • enkele sojascheuten
  • enkele peultjes

VTM Koken trekt naar de festivals en meerbepaald de festivalscampings. Zin om zelf een potje te koken? Wil je iets anders dan een kant-en-klare noedelsoep? Wij maken ze helemaal zelf. Ideaal om mee te nemen naar de camping of op de festivalweide.

Tip: wil je ze langer dan een dag bewaren, gebruik dan enkel droge ingrediënten zoals gedroogde paddenstoelen, gedroogde kaffirlimoenblaadjes, droge chiliflakes, gemberpoeder, een bouillonblokje, etc.

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Snij de citroengrasstengel in twee. Snij ook de gember en paddenstoelen in plakjes. Doe ze in een bokaal.

  2. Voeg een lepel van de Thaise bouillon toe. Doe er de rijstnoedels, peultjes, sojascheuten en noten bij. Sluit af en neem mee naar de camping.

  3. Opeten? Breng water aan de kook. Giet het op de noedels. Laat trekken tot de noedels gaar zijn (6 à 10 minuten afhankelijk van de dikte). Roer alles onder elkaar. Smakelijk.

0
Nog geen stemmen