Chocoladebrood met witte chocolade

Ingrediënten

  • 20 gr suiker
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 ei gemengd met
  • 1 el water
  • 75 gr boter
  • 5 gr zout
  • 1 ei
  • 40 gr verse gist
  • 2 dl melk
  • 500 gr bloem
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Broodjes

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom samen met het zout en meng even door.

  2. Warm de melk even op in een kookpot, tot hij lauw is. Los de gist en de boter op in de melk en roer door met een garde. Giet dit mee in de kom bloem.

  3. Voeg het eitje en de suiker toe en meng alles goed met de handen. Kneed stevig op het aanrecht met de handen, tot het deeg niet meer kleeft en rekbaar is. Doe het deeg in een kom en sluit goed af met plasticfolie. Laat dit op 35°C à 40°C rijzen in een oven gedurende 45 minuten à 1 uur.

  4. Haal het deeg uit de oven en rol het mooi uit met een deegrol. Snij 1/3 van het deeg en leg apart. Rol de rest van het deeg mooi uit en verspreid de chocolade er in stukjes op.

  5. Vouw het deeg dicht van buiten naar binnen en maak een bol. Rol het afgesneden stuk deeg uit en wikkel dit rond de bol. Leg dit op een bakplaat en laat nog een half uur rijzen met een handdoek over.

  6. Meng een eitje met wat water en smeer met een borsteltje over de bol deeg. Zet dit in een oven van 180°C gedurende 45 minuten. Laat afkoelen en snij in dikke sneden.

0
Nog geen stemmen

Chocoladebrood met witte chocolade

1. Gebruik meer gist
2. Voeg minder chocolade toe
3. Voeg de chocolade op het laatst toe
4. Maak een beschermlaag van deeg