Eendenborst met vijgen en knolselderpuree
Ingrediënten
-
1 laurierblad
-
10 gedroogde vijgen
-
dl wijnazijn
-
50 gr suiker
-
2 dl rode wijn
-
boter
-
2 eendenborsten
-
50 gr boter
Bereiding
Doe de wijn, de wijnazijn, de suiker, het laurierblad en de vijgen in een pan en breng aan de kook. Laat inkoken tot een saus, haal de vijgen eruit en houdt het geheel warm. Schraap 2 vijgen leeg en doe de pitjes ervan in de saus. Monteer met 50 g echte boter en kruid met zout en peper.
Kook de knolselder gaar in water met een beetje melk, peper en zout. Pureer hem in de blender met een beetje boter en kruiden.
Bak de eendenborsten aan, eerst 6 minuten aan de velkant en vervolgens 2 à 3 minuten aan de andere kant. Snijd de eendenborsten in schijfjes en dien ze op met de saus, de vijgen en de knolselderijpuree.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be