Empanadas

Ingrediënten

  • 2 gekookte eieren
  • 75 gr blanke amadelshilfers
  • 50 gr zwarte olijven
  • 75 gr boter
  • 1 fijngehakte rode ui
  • 1 teentje fijngehakte look
  • peper
  • wokkruiden
  • 50 gr fijngehakte gedroogde abrikozen
  • gehakte peterselie
  • 5 el water
  • 1 ei
  • 250 gr bloem
  • 60 gr tortillachips
  • zout
  • 250 gr kipfilet
  • 1 teentje look
  • PH Wokkruiden
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Mexicaans
Hapje

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom, samen met het ei, het water, de boter en het zout. Kneed alles met de handen tot het deeg mooi glad is. Laat dit een halve dag rusten in de koelkast.

  2. Zet een anti-kleefpan op een hoog vuur en giet de olijfolie er in. Als de olie heet is, stoof dan de ajuin en de look even aan. Doe de kippenblokjes erbij en kruid met peper, zout en PH wok kruiden. Doe de abrikozen, amandelen, olijven, eieren, peterselie en zure room mee in de pan. Giet de vulling in een kom en laat afkoelen. Voeg de tortillachips erbij wanneer het afgekoeld is.

  3. Verdeel het deeg in 2 bollen en rol ze goed uit met een deegrol. Snij een mooie cirkel uit het deeg met behulp van een ronde vorm. Leg de vulling op 1 helft van het deeg en vouw dicht. Vouw de randen om en druk aan met een vork. Leg de empanadas op bakpapier op een bakplaat. Zet ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 min.

0
Nog geen stemmen