Flan karamel

Ingrediënten

  • ½ l melk
  • 4 eieren
  • 1 vanillestok
  • 150 gr suiker
  • 4 el water
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 g. Neem 100 gr suiker en 4 eetlepels water. Zet dit op het vuur en maak er karamel van. Beboter de potjes en verdeel de karamel erover.

  2. Kook de melk met de vanillestok. Klop de eieren met de 50 g suiker.

  3. Giet er de kokende melk op. Doe dit melkmengsel terug in de kookpot en zet op het vuur.

  4. Hou het onder het kookpunt. Goed roeren gedurende enkele minuten tot de massa dikker wordt. Verdeel de massa over de potjes.

  5. Doe water op je bakplaat en bak de flans gedurende 30 minuten op 175 graden au bain-marie.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714

Flan Karamel

1. Gebruik de juiste hoeveelheid suiker.
2. Voeg de kokende melk bij de eieren.
3. Bak au bain-marie.