Flan caramel

Ingrediënten

  • 1 tl vanille-essence
  • 4 eieren
  • 380 gr suiker
  • 2½ dl room
  • 2½ dl melk
  • vanillestok
  • 90 gr extra suiker
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Snijd de vanillestok open en doe hem bij de room en de melk, verwarm ze samen tegen het kookpunt. Smelt de 380gr suiker op een laag vuur met een weinig water.

  2. Laat de suiker een beetje kleuren en giet de karamel daarna in ovenvormpjes (ramequins). (gebruik liefst kleine vormpjes) Meng de eieren samen met de 90gr suiker en de vanille-essence. Giet de warme melk en room al roerend op dit eimengsel. Giet dit geheel op de karamel in de potjes.

  3. Zet de potjes in een bakvorm en voeg er kokend water aan toe totdat de potjes half onder water staan. Zet de plaat nu 1 uur op 100°C in de oven. Als de flans hard geworden zijn haal je ze uit de oven en steek je ze voorzichtig los met het puntje van een mesje. Stort ze voorzichtig uit op een bordje.

0
Nog geen stemmen