Gerookte kip en zalm in de wok

Ingrediënten

  • kip
  • houtsnippers
  • peper en zout
Gevorderde
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Neem je wokpan en leg er boomzaagsel in, zodat de bodem van je wok met een dun laagje bedekt is. Leg er een dekseltje over. Zet het vuur aan en het deksel op de wok. Zo ga je de rook maken.

  2. Kruid de zalm en de kip. Doe er niet te veel peper op, de rook zal de pepersmaak aansterken. Leg een grillplaat op de wok, en leg de zalm erop. Leg je deksel weer op de wok. Zet de temperatuur ook lager, anders krijg je een bittere smaak. Laat de zalm 10 à 15 min roken. De kip kan je niet rauw laten roken, dat zou te lang duren. De kip moet eerst gebakken of gestoomd zijn.

0
Nog geen stemmen

Gerookte kip en zalm

1. Marineer de vis of het vlees niet.
2. Leg het zaagsel direct in de pan.
3. Verzadig de pan met rook.
4. Zet het vuur lager tijdens het roken.