Groene lasagne

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt de boter in een kookpot en stoof de courgette, ajuin en champignons aan. Voeg het kippengehakt toe en stoof mee aan. Doe de gepelde tomaten, het water en de tomatenpuree erbij. Kruid met peper, zout, rozemarijn en tijm en laat 35 à 45 min. pruttelen.

  2. Stoof de verse spinazie aan met de look in een kookpot met boter en kruid met peper en zout en laat 3 à 4 min. aanstoven. Laat even afkoelen en roer dan de ricotta erdoor.

  3. Smeer hiervan een laag op de bodem van de ovenschotel. Leg hierop de lasagnevellen en besmeer met de spinaziecrème. Leg hierop weer lasagnevellen en besmeer met de tomatensaus. Smeer vervolgens nog 1 laag spinaziecrème, 1 laag tomatensaus en eindig met de spinaziecrème, telkens met lasagnebladeren tussen elke laag.

  4. Overstrooi met geraspte kaas en zet in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 20 à 25 min.

0
Nog geen stemmen

Groene lasagne

1. Werk met groene lasagnebladen
2. Gebruik ricotta
3. Maak een tomatensaus
4. Bak niet te heet