Lasagne met lamsgehakt

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de ui, aubergine, wortel en knoflook zo fijn mogelijk. Als je ze niet fijn snijdt, krijg je te grote brokken in de saus. Lasagneblaadjes zijn gevoelig en met dikke stukken groenten is dat niet gezellig in je mond. Je kan de lasagne ook makkelijker bouwen als de stukken fijner gesneden zijn. Smelt wat Fama en voeg de groenten toe zodra de Fama begint te ‘zingen’. Kruid de groenten nu met peper en zout.

  2. Voeg het vlees toe en plet alles goed met een vork. Zo ben je er zeker van dat al het vlees goed in korrels uiteen valt. Als je het vlees niet plet, krijg je grote brokken in je lasagne en dat moet je proberen te vermijden.

  3. Voeg de tomatencoulis toe, ook de room en wat suiker. Tomaten kunnen soms zuur zijn: door er wat suiker bij te doen, smaakt alles wat zoeter. Dat doe je naar eigen smaak. Doordat je er ook wat room bijdoet, moet je niet al te veel suiker bijdoen.

  4. Dompel de lasagneblaadjes heel even in warm water zodat ze al wat soepel worden. Zo voorkom je dat ze aan de kanten niet goed mee gekookt zijn. Als je ze eerst even in water dompelt, kan je ze ook beter op maat van je bakvorm snijden. Als je ze droog zou breken, breek je ze in ongelijke stukken en passen ze minder goed in je bakvorm.

  5. Smeer wat Fama in een bakvorm. Doe er dan wat saus in en daarbovenop leg je een lasagneblaadje. Bouw de lasagne nu laag voor laag op. Bedek de schotel bovenaan met wat geraspte kaas. Zet in de oven gedurende 20 minuten. Doe er de laatste 10 minuten nog wat extra geraspte kaas bij en zet even onder de grill. Zo bekom je een mooi gegratineerd korstje.

2
Average: 2 (1 vote)