Hertenragout

Ingrediënten

SOS Piet! Zin in een makkelijk stoofpotje? Piet Huysentruyt toont je hoe je een heerlijke hertenragout maakt. Hier vind je zijn recept en zijn geweldige tips, zodat dit gerecht altijd lukt. Smakelijk!

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt boter in een hoge stoofpan. Snij het vlees in stukken en kruid met peper en zout. Bak het bruin langs alle kanten.

  2. Hak de ajuin in blokjes en voeg toe. Doe het spek er bij.

  3. Snij de champignons in grote stukken en doe ze mee in de pan. Voeg tijm en laurier toe, overstrooi met bloem en bak even aan. Doe de suiker, bouillon en rode wijnazijn er bij.

  4. Blus met de rode wijn. Zet onder water en roer goed door. Laat 1,5 à 2u sudderen op een laag vuurtje.

3.75
Average: 3.8 (4 votes)

Camplazens, Syrah 2011 (Pys D’Oc, Frankrijk)

Wijnen Goyens, €8,30

Sexy wijn die bulkt van de bessen, rode pruimen en oosterse specerijen . Satijnzacht, suave en supervlezig.

Hertenragout

1. Gebruik geen stoofvleeskruiden
2. Stoof de groenten mee aan met het vlees
3. Stoof de bloem mee aan
4. Blus met rode wijn